Tipuri de cant

Despre tipuri de cant

De cate ori nu te-ai intrebat de ce la unele mobile se dezlipeste cantul, sau la altele arata impecabil. Hai sa aflam ce tipuri de cant se folosesc si care este utilitatea lor.

Exista trei tipuri de cant, iar acestea sunt:

  • Cant melamina - Acest tip de cant este confectionat din hartie si reprezinta cea mai ieftina solutie. Acesta se aplica cu un feon cu aer cald, sau cu fierul de calcat. Se decojeste foarte repede de pe PAL si are o rezistenta foarte scazuta la apa.
  • Cant PVC - Cantul acela ce se pune la corpurile cu muchii rotunjite. Acel cant care se lasa dupa o perioada. Acesta este produs din PVC si se monteaza pe un sant in muchia PAL-ului. De regula, din cauza ca nu etanseaza foarte bine, pe muchia PAL-ului trebuie aplicat silicon.
  • Cant ABS - Plasticul este materialul folosit pentru cant ABS. Se diferentiaza prin metoda de aplicare a cantului. Cantul ABS se aplica prin lipirea cu un adeziv special, cu ajutorul unei masini de cantuit, care preseaza cantul la temperaturi de aproximativ 200 grade celsius. Dupa aplicarea cantului, acesta se finizeaza pentru a-i da un design placut. Acest tip de cant este varianta cea mai scumpa, dar reprezinta cea mai buna varianta care se gaseste pe piata. Cantul ABS are o foarte buna rezistenta in timp, este rezistent la zgarieturi si protejeaza impotriva umezelii. Este un accesoriu de nelipsit pentru mobila de bucatarie si de baie, datorita conditiilor de caldura si umiditate.

Acum ca ai aflat diferentele dintre cele trei tipuri de cant, speram sa iti fi fost de ajutor in alegerea mobilierului. Poate pare o nimica toata dar detaliile fac diferenta.
Te asteptam la noi in showroom sau pe pagina noastra www.mobilate.ro in sectiunea portofoliu pentru a vedea mobilierul produs de noi. Producem mobilier pe comanda pentru casa sau afacerea ta.

mobilate.ro este un brand al Silux Vip SRL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *