Cum aleg tipul de material

Aproape de fiecare data, atunci cand ne apucam de un proiect, una dintre primele intrebari este: PAL sau MDF?
Haideti sa vedem care sunt diferentele intre cele doua materiale.

PAL – Placi Aglomerate de lemn. Cum spune si denumirea, aceste placi sunt formate din aschii marunte din lemn amestecate cu rasini sintetice si presate la cald. Pentru aspect, palul se acopera cu un strat de melamina, cu furnir sau lac.

PAL-ul melaminat – pentru a obtine acest tip de pal se aplica mai multe straturi de melamina si hartie cu textura ce imita lemnul. Se poate obtine o gama variata de culori si texturi.

MDF – in principiu modul de fabricare este asemanator cu cel al PAL-ului, cu diferenta ca materialul din care este formata placa este mult mai fin, motiv pentru care si structura placii este mult mai compacta, dandu-i rezistenta mai mare. Avand densitatea mai mare acest tip de material poate fi prelucrat pe suprafata, tehnica numindu-se frezare.

Acum ca am expus diferentele de materie prima pentru fabricarea celor doua tipuri de placi, sa vedem si ce avantaje / dezavantaje are fiecare.

PAL – Avantaje:
Pret accesibil
Gama larga de culori si texturi
Se poate folosi pentru o gama larga de mobilier.

Dezavantaj:
Este sensibil la umiditate.

MDF – Avantaje:
Se poate freza, dand senzatia de lemn masiv,
Densitatea mare il face foarte rezistent in timp,
Potrivit pentru mobilier de baie si bucatarie, unde este umiditate mai mare, acesta fiind foarte rezistent la umiditate,
In caz de deteriorari la suprafata, acesta se poate revopsi.

Dezavantaje:
Cost mai ridicat decat PAL-ul

Acum ca stii diferentele dintre aceste materiale, sper ca misiunea ta de realizare a mobilierului sa devina mult mai simpla.

Pentru mai multe informatii despre mobilier produs pe comanda de catre Silux Vip SRL va invitam sa vizitati site-ul nostru www.mobilate.ro
Producem mobila pentru bucatarie, hol, living, dormitor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *