Mobilier

Tipuri de cant

Despre tipuri de cant

De cate ori nu te-ai intrebat de ce la unele mobile se dezlipeste cantul, sau la altele arata impecabil. Hai sa aflam ce tipuri de cant se folosesc si care este utilitatea lor.

Exista trei tipuri de cant, iar acestea sunt:

  • Cant melamina - Acest tip de cant este confectionat din hartie si reprezinta cea mai ieftina solutie. Acesta se aplica cu un feon cu aer cald, sau cu fierul de calcat. Se decojeste foarte repede de pe PAL si are o rezistenta foarte scazuta la apa.
  • Cant PVC - Cantul acela ce se pune la corpurile cu muchii rotunjite. Acel cant care se lasa dupa o perioada. Acesta este produs din PVC si se monteaza pe un sant in muchia PAL-ului. De regula, din cauza ca nu etanseaza foarte bine, pe muchia PAL-ului trebuie aplicat silicon.
  • Cant ABS - Plasticul este materialul folosit pentru cant ABS. Se diferentiaza prin metoda de aplicare a cantului. Cantul ABS se aplica prin lipirea cu un adeziv special, cu ajutorul unei masini de cantuit, care preseaza cantul la temperaturi de aproximativ 200 grade celsius. Dupa aplicarea cantului, acesta se finizeaza pentru a-i da un design placut. Acest tip de cant este varianta cea mai scumpa, dar reprezinta cea mai buna varianta care se gaseste pe piata. Cantul ABS are o foarte buna rezistenta in timp, este rezistent la zgarieturi si protejeaza impotriva umezelii. Este un accesoriu de nelipsit pentru mobila de bucatarie si de baie, datorita conditiilor de caldura si umiditate.

Acum ca ai aflat diferentele dintre cele trei tipuri de cant, speram sa iti fi fost de ajutor in alegerea mobilierului. Poate pare o nimica toata dar detaliile fac diferenta.
Te asteptam la noi in showroom sau pe pagina noastra www.mobilate.ro in sectiunea portofoliu pentru a vedea mobilierul produs de noi. Producem mobilier pe comanda pentru casa sau afacerea ta.

mobilate.ro este un brand al Silux Vip SRL

Cum aleg tipul de material

Aproape de fiecare data, atunci cand ne apucam de un proiect, una dintre primele intrebari este: PAL sau MDF?
Haideti sa vedem care sunt diferentele intre cele doua materiale.

PAL – Placi Aglomerate de lemn. Cum spune si denumirea, aceste placi sunt formate din aschii marunte din lemn amestecate cu rasini sintetice si presate la cald. Pentru aspect, palul se acopera cu un strat de melamina, cu furnir sau lac.

PAL-ul melaminat – pentru a obtine acest tip de pal se aplica mai multe straturi de melamina si hartie cu textura ce imita lemnul. Se poate obtine o gama variata de culori si texturi.

MDF – in principiu modul de fabricare este asemanator cu cel al PAL-ului, cu diferenta ca materialul din care este formata placa este mult mai fin, motiv pentru care si structura placii este mult mai compacta, dandu-i rezistenta mai mare. Avand densitatea mai mare acest tip de material poate fi prelucrat pe suprafata, tehnica numindu-se frezare.

Acum ca am expus diferentele de materie prima pentru fabricarea celor doua tipuri de placi, sa vedem si ce avantaje / dezavantaje are fiecare.

PAL – Avantaje:
Pret accesibil
Gama larga de culori si texturi
Se poate folosi pentru o gama larga de mobilier.

Dezavantaj:
Este sensibil la umiditate.

MDF – Avantaje:
Se poate freza, dand senzatia de lemn masiv,
Densitatea mare il face foarte rezistent in timp,
Potrivit pentru mobilier de baie si bucatarie, unde este umiditate mai mare, acesta fiind foarte rezistent la umiditate,
In caz de deteriorari la suprafata, acesta se poate revopsi.

Dezavantaje:
Cost mai ridicat decat PAL-ul

Acum ca stii diferentele dintre aceste materiale, sper ca misiunea ta de realizare a mobilierului sa devina mult mai simpla.

Pentru mai multe informatii despre mobilier produs pe comanda de catre Silux Vip SRL va invitam sa vizitati site-ul nostru www.mobilate.ro
Producem mobila pentru bucatarie, hol, living, dormitor.